Gardets

AMD:s Pro-only Threadripper-skift lÀmnar HEDT-entusiaster ute i kylan

Sedan introduktionen av AM4-sockeln har AMD:s Threadripper ultrahöga processorer varit eftertraktade som toppen av konsumentchipmarknaden. Men AMD hoppade över Threadripper-slĂ€pp utöver den Ryzen 3000-baserade serien som slĂ€pptes i början av 2020, och nĂ€r Ryzen 5000 hoppar av marknaden slĂ€pper företaget bara “Pro”-varianter av Threadripper 59XX-chips. Med tillkĂ€nnagivna priser för dessa chips av industrikvalitet och med AMD som bekrĂ€ftar att icke-Pro Threadripper-chips gĂ„r vĂ€gen för dodo, lĂ€mnas konsumenter som vill bygga kraftfulla maskiner i ett stick.

Den billigaste av de bekrĂ€ftade Threadrippers, den 24-kĂ€rniga, 48-trĂ„diga Threadripper Pro 5965 WX, kommer att kosta otroliga $2399 nĂ€r den görs tillgĂ€nglig för slutanvĂ€ndare. Det Ă€r $1000 mer Ă€n den billigaste avancerade stationĂ€ra Threadripper frĂ„n föregĂ„ende generation, 3960X. Andra nya inlĂ€gg Ă€r Ă€nnu dyrare: Threadripper Pro 5975WX med 32 kĂ€rnor kostar 3399 $ och Threadripper Pro 5995WX med 64 kĂ€rnor kostar 6499 $. Det Ă€r ungefĂ€r det gĂ€ngse priset för en ’05 Ford F-150. Den uppdaterade prissĂ€ttningen för de nya markerna upptĂ€cktes av Tom’s Hardware. (Det finns 12- och 16-kĂ€rniga versioner av dessa marker ocksĂ„, men det finns inga priser för dem Ă€nnu.)

Till och med basmodellen Threadripper-processorer var aldrig billiga, men de var Ätminstone nÄgorlunda möjliga för hemmasystembyggare och entusiaster. Med HEDT-avdelningen av Ryzen-chips borttagen frÄn AMD:s katalog kommer bara de rikaste av spelare och prestandajunkies att kunna lÀgga AMD:s avancerade kraft i sina byggen. Vi andra fÄr hoppas att vÄr jobbansökan till Pixar fÄr lite ögon pÄ det, sÄ att vi kan anvÀnda deras senaste arbetsstationer och rendera gÄrdar för att göra Toy Story 5: Det Àr okej, Buzz Àr en leksak igen.

Allt detta kan vara lite omtumlat. Standard avancerade processorer har blivit sÄ kraftfulla att grafikkort lÀtt Àr den största flaskhalsen för spel, och sÄ galen processorkraft Àr bara riktigt attraktiv för dem som letar efter nischintensiva operationer som videobearbetning. Hembyggare ser redan fram emot den nya Zen 4-plattformen och Ryzen 7000 stationÀra chips senare i Är, och AMD har bekrÀftat att dess HEDT-division kommer att ÄtervÀnda nÄgon gÄng under 2023. Förhoppningsvis kommer det att innebÀra att superavancerade AMD-processorer kan ÄtervÀnda till prisklass under $2000. Om fansen kommer att vara lojala mot AMD under tiden ÄterstÄr att se.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK