Blogg

Amazons Kindle-lÀsare kommer snart att stödja EPUB-filer

Amazons Kindle ebook-lÀsare fÄr Àntligen stöd för det populÀra EPUB-filformatet (Electronic Publishing) för böcker. Det amerikanska teknikföretaget har uppdaterat sin supportsida och bekrÀftar att Kindle-enheter snart kommer att börja stödja EPUB-filer senare i Är. För nÀrvarande konverterar lÀsare manuellt EPUB-filer till MOBI, AZW3 eller annat format för att ladda dem pÄ sina Kindles. Den hÀr metoden skapar ibland problem med konvertering ocksÄ. Dessutom inaktiverar Amazon stöd för filformaten MOBI och AZW. Uppdateringen gÀller endast nya e-böcker. EPUB Àr det allmÀnt accepterade e-boksformatet som anvÀnds av stora onlineutgivare.

Enligt Amazons HjÀlp och kundtjÀnst sidaförst fick syn pÄ av Good E-Reader, Kindle e-lÀsare fÄr stöd för det mycket anvÀnda e-boksformatet EPUB. Skicka till Kindle-applikationerna kommer att börja fÄ stöd för EPUB-filformat i slutet av 2022. Med den hÀr uppdateringen kan lÀsare konvertera sina EPUB-filer med hjÀlp av funktionen Skicka till Kindle och de kan öppnas pÄ alla Amazon Kindle e-lÀsare.

Tidigare krÀvdes anvÀndare att konvertera sin e-bokskatalog till ett format som Àr kompatibelt med Kindle med hjÀlp av tredjepartsprogram som Calibre.

Men som bra e-lÀsare noterade, verkar det som att Amazon inte kommer att stödja EPUB-filer inbyggt. IstÀllet kommer det att göra det konvertera de uppladdade EPUB-filerna till en KF8 (Kindle Format 8)formatera, som Àr kompatibel med Kindle-enheter. Detta kommer att vara praktiskt för anvÀndare som har EPUB-filer och vill vÀlja en Kindle-enhet. Men för att vara kvar kommer det att bli svÄrt att fÄ alla e-böcker frÄn Kindle och till en annan e-lÀsare.

Amazon upphör ocksÄ med sitt eget MOBI ebook-filformat och sÀger att det Àr ett Àldre filformat och inte kommer att stödja de senaste Kindle-funktionerna för dokument. De MOBI-böcker som redan lagts till i biblioteket kommer att fortsÀtta att vara tillgÀngliga. Amazon inaktiverar ocksÄ möjligheten att skicka AZW-filer till Kindle.

Förutom MOBI och EPUB kan lÀsare skicka filer i Microsoft Word, HTML, RTF, Text JPEG, GIF, PNG, BMP och PDF-format till sitt bibliotek med e-postadressen Skicka till Kindle. Amazons praktiska Skicka till Kindle-appar stöder ocksÄ dessa filformat.

Amazon fortsÀtter att lÀgga till nya funktioner till sina Kindle- och Audible-plattformar. I september förra Äret gjorde företaget slÀppte en mjukvaruuppdatering för Kindle (8:e generationen och uppÄt), Kindle Paperwhite (7:e generationen och uppÄt) och Kindle Oasis-enheter. Uppdateringen tillÄter anvÀndare att justera enhetens ljusstyrka, vÀxla flygplanslÀge, Bluetooth och gÄ till Alla instÀllningar med en ny svep-ned-meny.


Affiliate-lĂ€nkar kan genereras automatiskt – se vĂ„r etikförklaring för detaljer.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK