Blogg

Amazon fÄr 90 000 EUR per dag i böter över kontrakt i Frankrike

Franska myndigheter utdömde i onsdags en böter pÄ 90 000 EUR (ungefÀr 7 476 100 Rs. 7 476 100) per dagsböter pÄ Amazon tills de tar bort krÀnkande klausuler i sina kontrakt med företag som anvÀnder dess plattform för att sÀlja sina varor.

TjĂ€nsten för bedrĂ€geribekĂ€mpning DGCCRF sa att onlineförsĂ€ljningsjĂ€ttens kontrakt med tredjepartssĂ€ljare som anvĂ€nder sin webbplats Amazon.fr innehĂ„ller “obalanserade” klausuler.

“Företaget Amazon Services Europe följde helt och hĂ„llet ett förelĂ€ggande som det delgavs och det Ă€r nu föremĂ„l för böter pĂ„ 90 000 euro per dag för försening” vid tillĂ€mpningen av Ă€ndringarna, sade DGCCRF i ett uttalande.

Det uppmanade ocksÄ plattformen att överensstÀmma med europeiska regler om rÀttvisa och transparens för företag som anvÀnder onlineplattformar. Amazon sa att ordern skulle skada konsumenterna.

“De förĂ€ndringar som införts av DGCCRF kommer att hindra oss frĂ„n att effektivt skydda konsumenter och tillĂ„ta dĂ„liga aktörer att sĂ€tta överpriser eller spamma vĂ„ra kunder med kommersiella erbjudanden”, stod det.

Amazon sa att klausulerna som DGCCRF har beordrat borttagna till exempel hade “förhindrat uppkomsten av orimliga priser för mask och hydroalkoholisk gel under pandemin”.

Under 2019 bötfĂ€lldes Amazon med 4 miljoner EUR (ungefĂ€r 33,23298 crore Rs.) för “uppenbart obalanserade” avtalsklausuler med tredjepartssĂ€ljare pĂ„ sin webbplats i ett fall som vĂ€ckts av DGCCRF.


SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK