Blogg

Akta sig! Kinas raketskrÀp faller pÄ jorden IDAG stor fara för alla! Kontrollera tid, andra detaljer hÀr

Aerospace Corporation har förutspÄtt att en stor kinesisk raket sannolikt kommer att falla till jorden idag runt 23:35. Kontrollera detaljer hÀr.

En stor kinesisk raket kommer sannolikt att göra det krascha tillbaka till Jorden idag, den 30 juli, enligt informationen frĂ„n Aerospace Corporation. CZ5B-raketens Ă„terintrĂ€de sĂ€gs ske den 30 juli 2022 kl. 18:05 UTC +/- 5 timmar (23:35 IST +/- 5 timmar). Information om samma The Aerospace Corporation twittrade, “VĂ„r senaste förutsĂ€gelse för #CZ5B-raketkroppen Ă„terintrĂ€de Ă€r: 30 juli 2022 18:16 UTC ± 5 timmar ÅterintrĂ€de kommer att ske lĂ€ngs ett av markspĂ„ren som visas hĂ€r. Det Ă€r fortfarande för tidigt att faststĂ€lla ett meningsfullt skrĂ€pavtryck. Följ den hĂ€r sidan för uppdateringar: https://aerospace.org/reentries/cz-5b-rb-id-53240.”

Aerospace Corporation gav i en serie tweets ytterligare insikter om raketen och orbitalskrÀpet. HÀr Àr allt du behöver veta om kraschen.

Kommer Long March 5B raketsteget att överleva?

Enligt information tillhandahĂ„llen av Aerospace Corporation, förvĂ€ntas det att cirka 5 till 9 ton av föremĂ„let kommer att nĂ„ marken. “Den allmĂ€nna tumregeln Ă€r att 20–40 % av massan av ett stort föremĂ„l nĂ„r marken, men det exakta antalet beror pĂ„ föremĂ„lets utformning. I det hĂ€r fallet skulle vi förvĂ€nta oss cirka fem till nio ton. I allmĂ€nhet, för ett övre steg, ser vi smĂ„ och medelstora tankar överleva mer eller mindre intakta, och stora motorkomponenter. De stora tankarna och huden pĂ„ detta kĂ€rnsteg kommer sannolikt att gĂ„ isĂ€r. Vi kommer ocksĂ„ att se lĂ€tta föremĂ„l som isolering falla ut. SmĂ€ltpunkten för materialen som anvĂ€nds kommer att göra skillnad i vad som blir kvar”, stod det i en Rapportera.

LÀs Àven: Augusthimlen har massor i beredskap för oss! NASA sÀger att se upp för dessa speciella hÀndelser

Hur lÀser man skrÀpförutsÀgelser?

För den aktuella Long March 5B-ÄterintrÀdet övervakar experter vid Aerospaces Center for Orbital Reentry and Debris Studies (CORDS) dess resa med hjÀlp av sofistikerad modellering för att förutsÀga nÀr och var den 22 ton tunga biten av Plats skrÀp kommer att krascha till jorden. Den gula satellit ikonen indikerar mitten av ÄterintrÀdesfönstret, det blÄ spÄret Àr den första halvan av fönstret och det gula spÄret Àr den andra halvan. Den sista ÄterintrÀdesplatsen för den aktuella Long March 5B kommer att visas nÀr den har kommit in igen.

Är Ă„terintrĂ€den synliga för mĂ€nniskor frĂ„n marken?

ÅterintrĂ€den kan vara synliga frĂ„n marken om de trĂ€ffar pĂ„ rĂ€tt plats och vid rĂ€tt tidpunkt. Om Ă„terintrĂ€det sker över havet eller ett obefolkat omrĂ„de pĂ„ land Ă€r det osannolikt att mĂ€nniskor kan se det. Om det hĂ€nder över en befolkad region, hjĂ€lper det om det Ă€r mörkt. Mörkret gör det lĂ€ttare att se skrĂ€pbitarna eftersom de tenderar att glöda frĂ„n sin heta nedstigning frĂ„n rymden.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK