Bil

94 % av organisationerna stöter pÄ Kubernetes-utmaningar

Trots problem förutspÄr en ny rapport frÄn D2iQ att produktionsprojekt med Kubernetes kommer att öka med 61 % under de kommande tvÄ Ären.

Getty Images/iStockphoto

Covid-19-krisen och dess dramatiska effekt pÄ den amerikanska kontorsarbetskraften resulterade i att företagets digitala transformation accelererade. Det markerade ocksÄ en betydande förÀndring av antalet företag som anvÀnder Kubernetes. En ny rapport frÄn D2iQ, en oberoende Kubernetes-plattform och molnbaserat företag, avslöjade relevansen och utmaningarna med företag Kubernetes.

SER: Hantera multimolnet (ZDNet/TechRepublic specialfunktion) | Ladda ner den kostnadsfria PDF-versionen (TechRepublic)

MÄste lÀsa CXO-tÀckning

“Kubernetes in the Enterprise: Uncovering challenges and opportunities on the path to production” fann att 89 % av organisationerna kör Kubernetes i produktions- eller förproduktionsmiljöer och 77 % av organisationerna anser att Kubernetes Ă€r en kritisk del av verksamhetens pandemiaccelererade digitala transformation strategi. Organisationer förvĂ€ntar sig att produktionsprojekt som anvĂ€nder Kubernetes kommer att öka med 61 % under de kommande tvĂ„ Ă„ren. ÄndĂ„ har det populĂ€ra containerorkestreringssystemet inneburit utmaningar, varav de flesta introduceras i utvecklingsfasen.

Även om Kubernetes positiva effekt pĂ„ företaget anses oövertrĂ€ffad, fann rapporten att vĂ€gen till adoption inte Ă€r problemfri. EfterfrĂ„gan pĂ„ marknaden Ă€r stark och utvecklarteam stĂ€lls allt mer inför utmaningar och komplexitet. För att sammanstĂ€lla resultaten lĂ€t D2iQ under andra kvartalet och tredje kvartalet 2020 det oberoende analysföretaget Vanson Bourne genomföra en onlineundersökning av 300 utvecklararkitekter, DevOps-anstĂ€llda (200) och seniora IT-beslutsfattare (100).

SER: Kubernetes: Ultimate IT-proffs guide (TechRepublic Premium)

Molnbaserad adoption

Dag 2 av molnbaserade applikationer Àr avgörande för deras lÄngsiktiga framgÄng (36 %), enligt rapporten. De högre cheferna pÄ företag (54 %) sÀtter mer vÀrde pÄ molnbaserade applikationer och vÀrdet för företagets lÄngsiktiga framgÄng, bara 27 % av utvecklarna och arkitekterna hÄller med sina företagsledare.

Majoriteten av organisationerna noterade att de bestÀmde sig för att pÄbörja sin molnbaserade resa för att förbÀttra verksamheten (57 %), kundupplevelsen (50 %) och verksamhetens framtid (46 %).

Att bygga Kubernetes-kluster tillĂ„ter utvecklare och arkitekter att vara innovativa och kreativa, och 93 % sa att att bygga molnbaserade applikationer “gör dem glada att komma till jobbet varje dag.”

89 procent av organisationerna kör Kubernetes i produktion (63 %) eller förproduktion (26 %), men metoden och resurserna för att distribuera Kubernetes skiljer sig markant, 64 % av organisationerna som driver Kubernetes anvÀnder externa resurser: Kubernetes hanteringsplattform (64) %), en SaaS-tjÀnst i molnet (64 %) och ett offentligt moln (55 %).

De mest populÀra arbetsbelastningarna för organisationer Àr:

 • Bygg strukturer (64 %)
 • Distribuerade (nosql) dataservrar (61 %)
 • FönsterbehĂ„llare (59 %)
 • Dataanalys eller arbetsbelastningar för maskininlĂ€rning (58 %)
 • Traditionella datatjĂ€nster (sql) (57 %)

Vanliga utmaningar

Utmaningarna med Kubernetes Ă€r omfattande: 94 % av de tillfrĂ„gade sa att det var “kĂ€llan till smĂ€rta eller komplexitet för organisationen.” För en redan beskattad IT-avdelning (ansvaret för att gĂ„ i spetsen för digital transformation) gör det det desto viktigare att ta itu med denna utmaning sĂ„ snart som möjligt.

De vanligaste utmaningarna för organisationer som anvÀnder Kubernetes enligt D2iQ-studien var sÀkerhetsproblem (47 %), svÄrigheter att skala upp effektivt (37 %) och brist pÄ IT-resurser (34 %), men i hela företaget Àr effekterna av dessa utmaningar inte jÀmnt fördelat.

Och detta betyder att de som kan tilldela projekt inte har samma reaktion som de som projektet tilldelades: Medan 78 % av utvecklarna sa att Kubernetes-tillÀgg orsakar mycket smÀrta och introducerar komplexitet, men bara 56 % av IT-beslutsfattarna delar uppfattningen.

UtbrÀndhet

Den digitala transformationen för företaget gick snabbt, men arbetet med Kubernetes har lett till utbrĂ€ndhet, 38% av utvecklarna och arkitekterna sa att deras arbete “fĂ„r dem att kĂ€nna sig extremt utbrĂ€nda”, 51% uppgav att att bygga molnbaserade applikationer gör att de vill hitta ett nytt jobb, 32 % av de tillfrĂ„gade sa att att bygga molnbaserade applikationer orsakar stress, och 28 % sa att det Ă€r mycket frustrerande att bygga applikationer.

Överraskande 82 % av de tillfrĂ„gade tycker att det skapar konflikter.

Den pÄgÄende pandemin har haft en störande effekt pÄ 91 % av organisationers molnbaserade resor.

Vanligast hÀnvisar detta till:

 • BudgetnedskĂ€rningar till utveckling (41 %)
 • TeknikförvĂ€rv (39 %)
 • Frysa eller bromsa anstĂ€llningen (39 %)
 • Projektförseningar (37 %)

Teknisk talang behövs

Som Àr fallet med alla viktiga tekniska jobb i företaget, Àr det en stor utmaning att hitta rÀtt talang: 96 % av organisationerna kan hitta Kubernetes-utvecklare, 24 % sa att deras företag inte kunde hitta nÄgon snabbt.

Och för att bevisa Kubernetes skicklighet Àr en att behÀrska, 98 % av organisationerna planerar för nÀrvarande eller planerar att investera i Kubernetes utbildning för att fylla talangklyftan.

Rapporten angav att 81 % av de tillfrÄgade hÄller med om att antagandet av Kubernetes Àr avgörande för deras karriÀrframgÄng och framtida anstÀllningsbarhet.

Coronavirusets fortsatta störning

Molnbaserade resor plÄgas av den störande effekten av pandemin, och 91 % av organisationerna medgav att covid-19 har haft en störande effekt pÄ utrullningar, och detta ses genom

 • BudgetnedskĂ€rningar till utveckling
 • Fryser eller bromsar anstĂ€llningen
 • BudgetnedskĂ€rningar för teknikanskaffning
 • Projektförseningar

Rapporten fann att det tar en organisation i genomsnitt cirka fem mÄnader att fÄ in Kubernetes-plattformar i produktionsmiljöer, och 60 % av organisationerna hÀvdar att alla deras molnbaserade applikationer har lyckats komma i produktion under de senaste Ären. Fördelarna med molnbaserade applikationer Àr stÀndigt kritiska nÀr digitala transformationer ökar över hela vÀrlden, konstaterade rapporten.

“VĂ„r forskning avslöjar hur komplexiteten i att implementera Kubernetes har gjort det mer utmanande för mĂ„nga organisationer att realisera fördelar som ökad smidighet och tid till vĂ€rde”, sĂ€ger Tobi Knaup, grundare och vd för D2iQ, i ett pressmeddelande.

“Det Ă€r dock ingen överraskning att organisationer fortfarande ser Kubernetes som en kritisk del av sin digitala transformationsstrategi. Med sĂ„ mycket pĂ„ spel har det aldrig varit viktigare för organisationer att se till att de har de expertresurser och beprövade tekniker som krĂ€vs för att navigera den ofta komplicerade resan till dag 2-verksamhetens framgĂ„ng.”

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK