Gardets

5G-investeringar kan ge 7 miljarder pund per Ă„r till den brittiska ekonomin

Att göra Storbritannien till en attraktiv plats för investeringar i framtida 5G-teknik Àr avgörande om landet ska kunna utnyttja sin fulla ekonomiska fördel, och att inte göra det kan kosta ekonomin upp till 7 miljarder pund per Är, med stÀder och mindre stÀder som kommer att gÄ miste om det mesta i den nuvarande reglerings- och policymiljön, enligt forskning bestÀlld av Vodafone UK.

De Vodafone digital ambition 2030 rapport visar att fördelarna med full 5G – att utveckla fristĂ„ende infrastruktur med hög kapacitet snarare Ă€n att bygga ovanpĂ„ befintlig 4G-utrustning – Ă€r enorma, sĂ€rskilt för industriell anvĂ€ndning som smarta fabriker och offentliga tjĂ€nster som sjukhus, vilket kommer att krĂ€va extremt tillförlitlig och kommunikation med ultralĂ„g latens.

Rapporten betonar dock att allt detta beror pĂ„ betydande investeringar i alla delar av landet, och varnar för att skillnaden mellan en attraktiv och en oattraktiv investeringsmiljö kommer att vara vĂ€rd 7 miljarder pund per Ă„r för den brittiska ekonomin Ă„r 2030 – varav de flesta kommer att vara ses utanför London och andra större stĂ€der.

De största stĂ€derna sĂ„g tidigare den snabbaste utbyggnaden av 4G och Ă€r nu vĂ€l positionerade för att attrahera investeringar i 5G, men mindre stĂ€der och medelstora stĂ€der riskerar att missa om förĂ€ndringarna inte görs snabbt. Rapporten identifierar 58 kommuner som skulle se en hög eller mycket stor nytta av en bra investeringsmiljö för 5G – och som skulle hamna ytterligare efter om investeringarna fortsĂ€tter att begrĂ€nsas till större stĂ€der. Dessa finns i alla regioner i Storbritannien utom London, och inkluderar County Durham, Swansea, Midlothian, nordöstra Somerset, Pendle och Sheffield.

“5G-teknik möjliggör bĂ„de massiv innovation och enorma produktivitetsvinster, sĂ€rskilt för industriell anvĂ€ndning som smarta fabriker och offentliga tjĂ€nster som sjukhus som kommer att krĂ€va ultratillförlitlig kommunikation med ultralĂ„g latens”, sĂ€ger Vodafone Storbritanniens vd Ahmed Essam.

“Men fördelarna med detta kommer inte att mĂ€rkas lika över hela Storbritannien i den nuvarande reglerings- och policymiljön – vi mĂ„ste sĂ€kerstĂ€lla att Storbritannien kan attrahera investeringar i framtida teknologier. Utbyggnaden av 5G kan vara ett stort uppsving för agendan för att “höja nivĂ„n”, men det kan ocksĂ„ göra att vissa platser hamnar lĂ€ngre efter. Allt beror pĂ„ att investeringsmiljön blir rĂ€tt.

“Som vĂ„r forskning visar Ă€r det en skillnad pĂ„ 7 miljarder pund per Ă„r mellan att fĂ„ det hĂ€r fel och att fĂ„ det rĂ€tt. Vi vill se hela Storbritannien – och i synnerhet vĂ„ra mindre stĂ€der – njuta av de otroliga fördelarna som 5G-revolutionen kan ge.”

Rapporten ger en rad rekommendationer för att stödja investeringar i full 5G i hela Storbritannien. Den föreslÄr att den brittiska regeringen bör publicera en uppdaterad 5G-strategi som anger specifika ambitioner för utbyggnaden av fullstÀndiga 5G-nÀt, underbyggd av policy- och regelreformer som skulle göra det möjligt att uppfylla dessa ambitioner, och att den bör anvÀnda sin upphandlande makt för att skapa efterfrÄgan pÄ marknaden inom 5G-relaterade tjÀnster.

Till exempel skulle installationen av smarta energiledningssystem i alla offentliga byggnader minska utslÀppen i dessa byggnader, öka intresset för och marknaden för sÄdana system pÄ andra hÄll och spara pengar pÄ energirÀkningarna.

Vodafone uppmanade ocksÄ regeringen att sÀtta planeringsregler pÄ ett sÄdant sÀtt att de inte hindrar att 5G-infrastruktur rullas ut dÀr det behövs och önskas, och med ett företagsprissystem som undviker att avskrÀcka investeringar i högvÀrdig infrastruktur.

I vad som skulle kunna vara ett omtvistat krav, efterlyste Vodafone bestÀmmelser om nÀtneutralitet som gör det möjligt för mobiloperatörer att erbjuda innovativa produkter och tjÀnster till kunder och möta ökande krav pÄ nÀtet, genom att anvÀnda sig av 5Gs fulla tekniska kapacitet och en förÀndring i synsÀtt pÄ spektrum. avgifter sÄ att pengarna kan Äterinvesteras i nÀtverksinstallation.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK