Blogg

5 tips som hjÀlper dig att fÄ det dÀr tekniska drömjobbet

ersÀtt-denna-bild.jpg

StackCommerce

Följande innehÄll skickas till dig av ZDNet-partners. Om du köper en produkt som visas hÀr kan vi tjÀna en affiliate-kommission eller annan kompensation.

Oavsett om du precis har börjat i teknikbranschen eller försöker avancera i en etablerad karriÀr, kommer mÄlet alltid att vara att fÄ sÄ bra betalt som möjligt för att utföra arbete du tycker om. Men om du ska landa den dÀr drömpositionen du hittade nÀr du skurade tekniska arbetsplatser, mÄste du ta med ditt A-spel till ansökningsprocessen. Lyckligtvis kan en handfull tips ge dig ett försprÄng gentemot den jobbsökande konkurrensen.

1. Forskningsteknikföretag.

Arbetsgivare letar alltid efter arbetare som passar bra inom deras företag. Men det Àr lika viktigt att avgöra vilka företag som passar dig bÀst. JÀmför först produkter och tjÀnster för att se vilka som intresserar dig mest. Ta sedan reda pÄ sÄ mycket som möjligt om företagskulturen och kontrollera om det finns nÄgra senaste nyheter om organisationen.

För de företag du övervÀger möjligheter, dyk djupare för att lÀra dig sÄ mycket som möjligt om dem, inklusive deras ledarskap och konkurrenter. All den informationen, plus den senaste pressbevakningen, kommer att tjÀna dig vÀl under intervjuprocessen.

2. FĂ„ dina kunskaper certifierade.

Även om du har slutfört formell utbildning inom ditt omrĂ„de, kan certifieringar för specifika fĂ€rdigheter som anges i arbetsbeskrivningar vara till hjĂ€lp. Och mĂ„nga teknikföretag Ă€r mer intresserade av om du kan göra det arbete de behöver snarare Ă€n var du gick i skolan. SĂ„ att godkĂ€nna certifieringsprov som erbjuds av leverantörsneutrala organisationer som CompTIA kan fĂ„ ditt CV att sticka ut. Och om du vill arbeta för ett företag som Cisco, som har sina egna certifieringsprov, Ă€r det ett stort plus att klara dem.

Även om dessa prov kan vara svĂ„ra, finns det alla typer av prisvĂ€rda onlinekurser som kan hjĂ€lpa dig att klara dem. Eftersom de Ă€r i egen takt kan du ta dem Ă€ven nĂ€r du arbetar heltid pĂ„ ditt nuvarande jobb. Det finns ocksĂ„ andra kurser som kommer med fĂ€rdighetsbevis som kan fungera lika bra.

3. Optimera ditt CV.

Det Àr svÄrt att överskatta vikten av ett bra CV. Det Àr ofta det allra första intrycket potentiella arbetsgivare kommer att fÄ av dig. Du bör optimera ditt CV för bÄde visningar av sökandes spÄrningssystem och för att lÀsas av faktiska mÀnniskor. AnvÀnd inte jippon, anvÀnd nyckelord frÄn arbetsbeskrivningar och hÄll det pÄ en sida utan textvÀggar.

Om du fÄr en Resoue prenumeration, den kommer med mallar och anvÀnder artificiell intelligens för att skapa effektiva CV och personliga brev. Det ger ocksÄ ett CV-resultat och en Äteruppta feedback-sida. Du kan till och med ha en anpassad underdomÀn för att skapa en personlig webbplats med mer information om dig och din upplevelse och en nedladdningsbar PDF av ditt CV.

4. NÀtverk Àr viktigare och enklare Àn du trodde.

NÀtverk har fÄtt en dÄlig rap genom Ären eftersom mÄnga mÀnniskor Àr obekvÀma med tanken pÄ att umgÄs med frÀmlingar. Men det Àr inte bara mÄnga bra nÀtverkstips för dig att vÀlja mellan, men det kan ocksÄ vara sÄ enkelt som att hÄlla kontakten med den dÀr kollegan du lÀrde dig nÄgot av pÄ ditt senaste jobb eller handledaren du kom sÄ bra överens med.

Det finns i alla fall nÄgra grundlÀggande skÀl till varför du bör försöka lÀra kÀnna mÀnniskor inom ditt omrÄde. För det första kan det vara nÄgon du kÀnner som berÀttar om ett ledigt jobb som du skulle Àlska. Referenser frÄn andra proffs ökar ocksÄ din trovÀrdighet.

5. Förbered dig noggrant för dina intervjuer.

Du vet att de kommer, sÄ du bör göra allt du kan för att göra dig redo för dem. Det kan vara tre eller flera intervjuer, som var och en krÀver olika förberedelser.

Telefonintervju

Den första intervjun Àr ofta via telefon eller videochatt. Se till att din utrustning fungerar och att du kommer i tid och ser professionell ut, oavsett var det intrÀffar. MÄnga mÀnniskor inser inte att det Àr absolut nödvÀndigt att lÄta intervjuaren veta att du Àr intresserad av positionen, sÄ var redo att förklara varför.

Du mĂ„ste ha ett kortfattat sĂ€tt att visa upp dina prestationer pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. VĂ€lj nyckelord i arbetsbeskrivningen och integrera dem i dina svar om din erfarenhet Öva dig pĂ„ att svara pĂ„ vanliga intervjufrĂ„gor, som “BerĂ€tta lite om dig sjĂ€lv.” Det kan vara en kort beskrivning av din nuvarande position, följt av din bakgrund och framtida mĂ„l.

Teknisk intervju

Det kommer sannolikt att bli minst en intervju för att bestÀmma nivÄn pÄ dina fÀrdigheter, sÄ du bör frÀscha upp nÄgon du kanske inte har anvÀnt pÄ ett tag. Om du till exempel blir ombedd att lösa ett problem, kom ihÄg att intervjuaren kommer att vilja se din process sÄvÀl som ditt svar.

Slutlig intervju

Om du har tagit dig till den sista intervjun, förmodligen pÄ plats, har dina kvalifikationer faststÀllts. Nu Àr det bara frÄgan om vilken av de sista kandidaterna som passar bÀst in i företaget. Det hÀr kommer att vara ett utmÀrkt tillfÀlle att stÀlla nÄgra frÄgor, till exempel hur rapporteringsstrukturen eller en typisk arbetsdag Àr i den positionen.

Om tiden Ă€r knapp…

Fick du ovÀntat chansen att söka en tjÀnst och behöver snabba rÄd i sista minuten? HÀr Àr det absoluta minimum du behöver tÀnka pÄ.

Allt annat lika kan det ofta vara ditt CV som först fÄr foten inom dörren, sÄ du mÄste visa dina kunskaper och erfarenheter pÄ bÀsta sÀtt. Lyckligtvis behöver du inte anlita en dyr tjÀnst för att skapa en Ät dig varje gÄng du vill gÄ upp i din karriÀr sedan en livstidsprenumeration pÄ Komplett Resoume AI Assistant Resumé Writer Àr endast $39.99.

Se till att du framstÄr som professionell, kompetent och vÀnlig för alla dina intervjuer. Intervjuare kommer inte ihÄg allt du sÀger, men de kommer alltid ihÄg hur det var att prata med dig.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK