Bil

3 sĂ€tt att “bokmĂ€rka” en mapp i Finder pĂ„ Mac

Om du ofta söker efter en viss mapp i Finder pĂ„ din Mac kan du skapa ett snabbt “bokmĂ€rke” till den mappen istĂ€llet. HĂ€r Ă€r tre sĂ€tt att göra det.

RELATERAD: Vad Àr Finder pÄ en Mac?

Metod 1: LÀgg till en genvÀg till favoritsidofÀltet

Det enklaste sĂ€ttet att lĂ€gga till en bokmĂ€rkesliknande genvĂ€g till en mapp Ă€r genom att dra den till sidofĂ€ltet “Favoriter” i Finder. Klicka först pĂ„ Finder-ikonen i din Dock för att fĂ„ Finder i förgrunden.

Öppna sedan ett nytt Finder-fönster. Om du inte ser ett sidofĂ€lt till vĂ€nster i fönstret, vĂ€lj “Visa” > “Visa sidofĂ€lt” i menyraden (eller tryck pĂ„ Alternativ+Kommando+S pĂ„ tangentbordet).

I Finder-menyn vÀljer du "Visa" och sedan "Visa sidofÀlt".

AnvĂ€nd Finder-fönstret och leta reda pĂ„ mappen som du vill lĂ€gga till i sidofĂ€ltet “Favoriter”. Klicka och dra mappens ikon till listan “Favoriter”. (Om listan “Favoriter” Ă€r komprimerad, klicka pĂ„ den lilla pilen bredvid den för att expandera den.)

Dra mappen till sidofÀltet "Favoriter" i ett Finder-fönster.

NĂ€r du har mappikonen svĂ€vande över listan “Favoriter”, har du möjlighet att placera den i valfri position. SlĂ€pp mus- eller styrplattans knapp nĂ€r du Ă€r klar, och du kommer att se mappens namn visas i din “Favoriter”-lista.

Mappen har lagts till i sidofÀltet "Favoriter" i Finder.

För att besöka mappen du lÀnkade, klicka pÄ genvÀgen i sidofÀltet, sÄ öppnas den mappen omedelbart. Den hÀr listan visas i sidofÀltet i alla Finder-fönster, sÄ den kommer alltid att vara praktisk.

Du kan upprepa denna process sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger du vill. NĂ€r antalet objekt i sidofĂ€ltet överstiger höjden pĂ„ fönstret visas en rullningslist som lĂ„ter dig blĂ€ddra igenom dem. Och om du nĂ„gonsin vill ta bort en genvĂ€g frĂ„n “Favoriter” sidofĂ€ltet, dra bara bort den frĂ„n fönstret och slĂ€pp musknappen.

RELATERAD: Hur man anpassar OS X:s Finder Sidebar

Metod 2: LÀgg till en dockningsgenvÀg

Du kan ocksÄ enkelt skapa en genvÀg till en mapp i din Macs Dock. För att göra det, leta reda pÄ mappen i Finder (eller pÄ skrivbordet), och dra sedan mappen till den del av Dock bredvid papperskorgen.

Dra valfri mapp till Dock för att skapa en genvÀg dÀr.

NĂ€r den vĂ€l Ă€r dĂ€r slĂ€pper du mus- eller styrplattans knapp sĂ„ kommer mappen att hĂ„lla sig pĂ„ plats. Om du klickar pĂ„ genvĂ€gen en gĂ„ng fĂ„r du en snabb förhandsgranskning av mappens innehĂ„ll. Om du vill besöka mappen i Finder, högerklicka (eller Ctrl-klicka) pĂ„ ikonen i dockan och vĂ€lj “Öppna” frĂ„n menyn som visas.

RELATERAD: Hur man fÀster en mapp eller en fil till din Macs docka

Metod 3: Skapa ett skrivbordsalias till mappen

Du kan ocksĂ„ skapa bokmĂ€rkesliknande genvĂ€gar till mappar pĂ„ din Macs skrivbord genom att skapa vad macOS kallar “Alias”, som Ă€r som genvĂ€gar i Windows. NĂ€r du dubbelklickar pĂ„ ett alias i macOS öppnas Finder och du ser mappens innehĂ„ll direkt.

För att skapa ett alias, leta reda pĂ„ mappen som du vill “bokmĂ€rka” och högerklicka pĂ„ dess ikon. VĂ€lj “Gör alias” i menyn som dyker upp.

NÀr aliaset visas bredvid det kan du dra aliasikonen till ditt skrivbord, din Dock eller nÄgon annanstans i Finder. Det bÀsta med att anvÀnda alias Àr att du kan samla dem i en annan mapp om du vill, samla genvÀgar till viktiga dokument eller mappar utan att flytta deras faktiska platser. Lycka till med bokmÀrken!

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK