Bil

3 Apple-prognoser för affÀrsmÀn 2022

Vad har nÀsta Är i beredskap för företag som anvÀnder Apple-teknik? HÀr Àr tre förutsÀgelser som Erik Eckel tror kommer att pÄverka Apples affÀrsmÀn 2022.

Bild: Apple

MÄste lÀsa Apple-bevakning

FörutsĂ€gelser Ă€r utmanande. Den stĂ€ndigt utvecklande teknikindustrin Ă€r sĂ€rskilt svĂ„r att förutse. Trots Jedi Master Yodas berömda “Gör eller gör inte, det finns inget försök”-förmaning Ă€r det ibland bĂ€st, nĂ€r man försöker planera framĂ„t, att Ă„tminstone ha en idĂ© om vad framtiden kan komma att erbjuda. Mot det syftet Ă€r hĂ€r tre specifika utvecklingar som jag förvĂ€ntar mig kommer att pĂ„verka företag och affĂ€rsmĂ€n som Ă€r beroende av Apples teknologier 2022.

SE: Köpguide för Apple Silicon M1 Mac: 2021 iMac vs. 2020 MacBook Air vs. MacBook Pro vs. Mac mini (gratis PDF) (TechRepublic)

1. Apple kommer att introducera Ànnu snabbare och effektivare Mac-processorer

ÖvergĂ„ngen frĂ„n Mac-datorer som anvĂ€nder Intel-processorer till Mac-datorer som drivs av Apple Silicon gĂ„r oerhört bra. Motsvarande förbĂ€ttringar i CPU-prestanda, minneseffektivitet och batteritid kombineras för att generera vinnande rubriker, strĂ„lande recensioner och nöjda kunder. FörvĂ€nta mig mer av detsamma under 2022, nĂ€r jag förutspĂ„r att Apple kommer att introducera Ă€nnu snabbare processorer Ă€n M1 Pro och M1 Max tillkĂ€nnagav hösten 2021.

Det ursprungliga M1-chippet, som tillkÀnnagavs i slutet av november 2020, var det första som designades specifikt för Mac. AffÀrsanvÀndare drar nytta av chipets system-on-a-chip-arkitektur, som samlar flera förbÀttringar för att leverera snabbare prestanda med mindre energiförbrukning. SOC-designen kombinerar CPU, grafik, input/output och sÀkerhetsoperationer till ett enda chip pÄ ett sÀtt som ger upp till tre och en halv gÄnger snabbare CPU-prestanda, sex gÄnger snabbare grafikbearbetning och 15 gÄnger snabbare maskin inlÀrningskapacitet, allt samtidigt som batteritiden förlÀngs till dubbelt sÄ lÄng som föregÄende generations Mac-datorer.

M1 Pro och M1 Max (Bild A) uppgraderingar som tillkÀnnagavs i oktober 2021 ger Ànnu snabbare prestanda. M1 Pro ger en avsevÀrd prestandaökning jÀmfört med det ursprungliga M1-chippet. Apple sa att M1 Pro, med mer Àn dubbelt sÄ mÄnga som den ursprungliga M1:s transistorer, Àr upp till 70% snabbare Àn M1:s CPU. M1 Max har samtidigt tre och en halv gÄnger sÄ mÄnga transistorer som det ursprungliga M1-chippet. DÀrefter levererar M1 Max, fakturerat av Apple som vÀrldens mest kraftfulla chip för en professionell bÀrbar dator, upp till fyra gÄnger snabbare CPU-prestanda.

Bild A

Apples M1 Max-chip anvÀnder 57 miljarder transistorer för att leverera grym prestanda. Bild: Apple

RÀkna med att nya Apple Silicon som introducerades 2022 kommer att vara Ànnu snabbare. Om Apple mÀrker de nya chipsen M2, och dÀrefter M2 Pro och M2 Max, ÄterstÄr att se.

2. Applikationsplattformar för iPad och Mac kommer inte att slÄs samman

Ibland innebÀr förutsÀgelser att förutsÀga vad som inte kommer att hÀnda. Det hÀr Àr bara ett sÄdant exempel.

Trots att det kan vara meningsfullt att slĂ„ samman iPad- och Mac-applikationsbutikerna, förutser jag inte att Apple kommer att kombinera iPad- och Mac-programvaruplattformar 2022. Vissa trodde, med rimliga och begripliga bedömningar, att nĂ€r Apple etablerade Apple Silicon-chips pĂ„ iPad och Mac lines – en milstolpe som nu uppnĂ„tts med flera modeller av bĂ„da plattformarna som drivs av Apple M1-chips – nĂ€sta logiska steg skulle vara att slĂ„ samman de tvĂ„ appbutikerna.

Med andra ord, du kanske bara behöver köpa en applikation en gÄng frÄn App store och hitta programmet kan laddas ner och anvÀndas pÄ bÄde din iPad och Mac. Just nu finns det dock tvÄ app-enheter: en för iPad och en annan för Mac.

SE: Topp 5 strategiska tekniktrender för 2022 (TechRepublic)

HÄrdvaran förblir dock annorlunda, sÀrskilt med iPad som har pekskÀrmar. Nu Àr jag ingen utvecklare, men jag uppskattar utmaningarna att programmera och stödja tvÄ olika hÄrdvarutillgÄngar. Att sedan separera applikationsutveckling och distribution Àr vettigt. Detta gÀller sÀrskilt med tanke pÄ den ökande kÀnsligheten för antitrust- och App Store-provisioner kring Apple och det faktum att upprÀtthÄlla tvÄ separata butiker ger utvecklare flera intÀktsströmmar för samma program.

DĂ€rför bör företagsanvĂ€ndare vara beredda att fortsĂ€tta betala separat för appar nĂ€r de anvĂ€nder program pĂ„ iPad och Mac. Medan mĂ„nga appar i allt högre grad utnyttjar molnprenumerationer – som de frĂ„n Adobe och Microsoft, till exempel – fortsĂ€tter mĂ„nga utvecklare att generera intĂ€kter frĂ„n de program de producerar och underhĂ„ller – för vilka Serif Labs (tillverkare av Affinity-serien av appar), Litteratur och Latte ( Scrivener och Scapple), MacPaw (olika verktyg) och Time Base Technology Limited (utgivare av GoodNotes 5-appen) Ă€r exempel.

3. En ny Mac Pro kommer att vinna avancerade hjÀrtan

Suset har redan börjat. Jag lÀste rykten om ett Apple-patent för en Mac Pro i helglas för första gÄngen hösten 2021. Oavsett om 2022 ser en ny helt glasinkapslad Mac Pro, bekrÀftar nyheterna att Apple försöker fortsÀtta investera i den avancerade klientarbetsstationen.

SÄ jag tror att det Àr sÀkert att Apple kommer att uppdatera den Äldrande Mac Pro, som visas i Bild B, senast uppdaterad i december 2019. Tack vare Apples SOC-förbÀttringar i M1-serien kan du förvÀnta dig anmÀrkningsvÀrt förbÀttrad prestanda i nÀsta generation av avancerade Mac. Maskinerna, designade för krÀvande CPU- och videoprestanda samt intensiv datagenomströmning, kan ha minst 16 CPU, 28 GPU och 32 neurala motorkÀrnor. Förhoppningsvis förblir priset för basmodellen oförÀndrat pÄ $5 999. Tiden fÄr avgöra.

Bild B

Apples Mac Pro Àr ett best av en maskin med prestanda som matchar dess höga pris. Bild: Apple

Behöver du fortfarande $400 Mac Pro-hjul? Jag gissar att förmodligen inte.

Men jag skulle inte bli förvÄnad om Apple introducerar en uppdaterad high-end-skÀrm som följer med den nya Mac Pro. Apples Pro Display XDR Àr ett naturligt ackompanjemang för mÄnga av de videoproduktionsuppgifter som ofta utförs med Mac Pros och en uppdatering kan ocksÄ vara pÄ sin plats. Leta bara inte efter att dessa högkvalitativa bildskÀrmar sjunker i pris, eftersom Apple verkar engagerat i att upprÀtthÄlla premiumpriser för sin högsta utrustning.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK