Bil

12 fantastiska semesterpresentidéer för utvecklare, programmerare och kodare

Ett urval av tekniska och icke-tekniska gÄvor för programvaruguiderna i ditt liv.

JulsĂ€songen Ă€r över oss, och för er som har skjutit upp semestershopping (inklusive yours truly), Ă€r det nu dags att börja. Denna presentguide Ă€r till för utvecklarna och programmerarna i ditt liv. Och Ă€ven om det Ă€r vĂ€rt att pĂ„peka att utvecklare tycker mycket om samma saker som vi andra – sĂ„ kan du ocksĂ„ ta nĂ„gra saker som hjĂ€lper till att göra alla dessa timmar framför en datorskĂ€rm roligare (eller Ă„tminstone uthĂ€rdliga). LĂ€s vidare för 12 av vĂ„ra egna presentidĂ©er och fyllmedel för programvarukodare. Se till att kolla in alla TechRepublics semesterpresentguider.

Kinesis Freestyle Edge RGB-tangentbord

Bild: Amazon

Detta tangentbord i delad stil Àr idealiskt för avancerade anvÀndare, med mekaniska Cherry MX Blue-omkopplare för hög lyhördhet och hÄllbarhet, och en lÀnkkabel som kan justeras för komfort och ergonomi. Varje tangent kan specialprogrammeras, tack vare SmartSet Programming Engine, medan det integrerade handledsstödet gör det bekvÀmt att skriva Àven under maratonarbete (eller spel).

Beurer TL30 Ljuslampa

Bild: Amazon

Att fĂ„ tillrĂ€ckligt med solljus kan vara svĂ„rt under vintern. Men att göra det Ă€r viktigt för att reglera humöret och hjĂ€lpa din kropps naturliga dag/natt-cykel. Denna dagsljusterapilampa frĂ„n den tyska tillverkaren Beurer efterliknar naturligt dagsljus med 10 000 lux LED-ljus som kan hjĂ€lpa till att öka lĂ„gt humör och energinivĂ„er – viktigare Ă€n nĂ„gonsin nu nĂ€r vi spenderar sĂ„ mycket mer tid inomhus.

Raspberry Pi startpaket

Bild: Raspberry Pi

Raspberry Pi Àr Àlskad av öppen kÀllkod-entusiaster över hela vÀrlden för sin lÀttillgÀngliga arkitektur och plÄnboksvÀnliga pris. Detta startpaket innehÄller allt du behöver för att komma igÄng med Raspberry Pi och kommer med flaggskeppet Model B. Allt du behöver göra Àr att ansluta den till en bildskÀrm, ett tangentbord och en mus, sÄ Àr du ivÀg.

JavaScript-mugg

Bild: Esty / Techiegoodies

Vill du ha lite Java med din java? Om sÄ Àr fallet, har vi den perfekta presenten till dig. Den hÀr handgjorda keramiska muggen kommer sÀkerligen att glÀdja alla mjukvaruutvecklare som Àr vÀrda sitt salt, och Àr en perfekt, billig strumpafyllning. Kan programmeras för att hÄlla alla typer av vÀtska, varm eller kall.

Tortuga Setout Laptop RyggsÀck

Bild: Tortuga

För utvecklare som regelbundet tar sitt arbete pĂ„ sprĂ„ng Ă€r en bra vĂ€ska att bĂ€ra din utrustning i ett mĂ„ste. Även om de flesta kanske vĂ€ljer en vĂ€ska i budbĂ€rarstil, föreslĂ„r vi att du istĂ€llet tar en titt pĂ„ denna mĂ„ngsidiga ryggsĂ€ck frĂ„n Tortuga, som kombinerar en snygg design med fantastisk funktionalitet. Setout Laptop-vĂ€skan Ă€r speciellt designad med reseteknikern i Ă„tanke, med dedikerad förvaring för en bĂ€rbar dator, surfplatta och laddare, samt en vattenflaska och ombytesklĂ€der. Dessutom har den designats för att glida snyggt under ett flygplanssĂ€te: perfekt för helgutflykterna – Ă„tminstone nĂ€r lĂ„sningen lyfter.

DJI Tello

Bild: DJI

Tello Àr en imponerande liten drönare frÄn tillverkaren DJI designad för bÄde barn och vuxna som, förutom att vara jÀttekul att flyga, Àven Àr programmerad med sprÄk som Python, Scratch och Swift. För $99 Àr det ganska överkomligt, och för nÄgra dollar till ($50 för att vara exakt) kan du uppgradera till Combo Pack, som innehÄller extra godsaker inklusive tre batterier, extra propellrar och propellerskydd.

Cracking the Coding Intervju: 189 programmeringsfrÄgor och lösningar

Bild: Amazon

Den hÀr anvÀndbara manualen för intervjukandidater, skriven av mjukvaruingenjören Gayle Laakmann McDowell, erbjuder lösningar pÄ 189 vanliga frÄgor i kodningsintervjuer, inklusive tips om hur du upptÀcker dolda detaljer i en frÄga och tips om hur du delar upp problembaserade frÄgor i hanterbara bitar. Boken rekommenderas allmÀnt i programmeringskretsar, och Àven om det kanske inte Àr den mest spÀnnande gÄvan pÄ den hÀr listan, kommer den garanterat att uppskattas av alla som vill landa sitt nÀsta drömprogrammeringsjobb.

KretskortunderlÀgg

Bild: Esty / AQuarterPastEight

Dessa kretskort och mattvita akrylunderlÀgg Àr en fantastisk present till alla hemstolta tekniker som vill lÀgga till en skvÀtt stil till sitt skrivbord eller soffbord. SÀljs separat och finns i fyra fÀrgglada mönster, varje glasunderlÀgg Àr gjord av Ätervunnet material och har halkfria silikonfötter för att förbÀttra stabiliteten och förhindra glidning.

FlexiSpot EN1 48-tums elektriskt höjdjusterbart stÄbord

Bild: FlexiSpot

Att sitta vid ett skrivbord hela dagen kan förstöra din rygg och hÄllning, sÀrskilt om din instÀllning inte Àr ergonomisk. StÄende skrivbord blir allt populÀrare för skrivbordsarbetare och lÄter dig vÀxla mellan att sitta och stÄ under hela dagen. Denna 48-tumsmodell frÄn FlexiSpot Àr en av tillverkarens mest populÀra, med en elektronisk motor och inbyggda kontroller som lÄter dig stÀlla in och spara dina favoritförinstÀllningar. Den kommer ocksÄ i tre estetiskt tilltalande fÀrger, inklusive svart, vit, mahogny, lönn och grÄ trÀfibrer.

Logitech MX Master 3 datormus

Bild: Amazon

Denna minutiöst utformade ergonomiska mus frĂ„n Logitech har designats för komfort, snabbhet och precision, vilket gör den perfekt för lĂ„nga eller intensiva uppgifter. Den Ă€r speciellt designad för kodare och kreativa, med ett elektromagnetiskt rullningshjul som Logitech hĂ€vdar kan rulla 1 000 linjer pĂ„ en sekund och tillrĂ€ckligt exakt för att stanna pĂ„ en enda pixel. Vi Ă€r sĂ€rskilt stora fans av “Flow”-funktionen, som lĂ„ter dig styra flera datorer och till och med överföra filer mellan olika enheter med den grundlĂ€ggande dra-och-slĂ€pp-funktionen. Vilken Ă„lder vi lever i.

Pluralsight-medlemskap

Bild: Pluralsight

Pluralsight erbjuder tusentals datorkurser som vÀnder sig till bÄde nybörjare och experter, som spÀnner över webb- och mobilutveckling, Python, JavaScript, cybersÀkerhet, 3D-design, maskininlÀrning, IT-certifieringar och mycket, mer mer. Kurser undervisas av experter inom omrÄdet, med medlemskap som börjar pÄ cirka $32 per mÄnad, eller $329 för ett Ärligt medlemskap.

ASUS MB169B+ 15.6

Bild: Amazon

Med flexibilitet och hemmaarbete kommer att bli mycket normen, kommer mobilitet att vara nyckeln för arbetare som vanligtvis Àr vana vid att arbeta utanför en dedikerad arbetsstation. Denna Full HD 15,6-tumsskÀrm frÄn ASUS kan anslutas till en bÀrbar dator via USB-C och drivs av den bÀrbara datorns egen strömförsörjning, vilket ger dig dubbelskÀrmsfunktionalitet utan att behöva ett extra vÀgguttag eller ett stort skrivbord. Perfekt för mobila arbetssituationer dÀr utrymmes- eller hÄrdvarubegrÀnsningar Àr ett problem.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK